• Јавете се за поддршка +86-13902850362

How to protect bathroom sink cabinets from moisture?

При изборот на плакари за мијалник за бања, повеќе ќе го разгледаме проблемот отпорен на влага на квалитетот на суетите на бањата. Due to a large amount of water used in the bathroom, околината е многу влажна. So how is the 48-inch bathroom cabinets with sink moistureproof? Денес, as a bathroom furniture manufacturer, FRANK би сакал да ги воведе методите за огноотпорност на кабинетот за огледало во бањата.

1.wall hung bathroom vanity or bathroom cabinet recessed in the wall can prevent water vapor penetration.

The main source of moisture in the floor. The wall-hung and wall mounted bathroom cabinets solve the problem of moisture absorption at the bottom of the cabinet and successfully block 50% на навлегување на влага во кабинетот за бања. Bathroom corner cabinet wall mounted can not only avoid direct contact with the ground but also maximize the use of the upper bathroom space.

2.Corner bathroom cabinet with high metal legs can avoid direct contact with water vapor on the ground.

Ако кабинетот за бања користи дрвени кабинети нозе, лесно е да се навлажни, и несвесно ќе ја доведе влагата во кабинетот, што на крајот ќе доведе до деформација на целиот кабинет. Ако на дното на кабинетот се користи метал како материјал за нозе за поддршка на кабинетот, проблемот ќе се реши вешто. Покрај тоа, нозете на алуминиумскиот кабинет се многу силни, што може да издржи на силниот притисок на сливот. And the anti-rust characteristics of aluminum can ensure that the cabinet legs do not rust after contact with water.

3.Цевки со дренажен под

Басенот што е директно поврзан со суетата на еден мијалник е наша честа појава, фреквенцијата на употреба е исто така доста висока. Цевката за излез на вода од мијалник ќе помине низ долната плоча и ќе влезе во земјата. The condensed water in the basin will also take the opportunity to sneak into the cabinet bottom plate from the cutting edge of the plate so that the bathroom cabinet bottom plate is affected by moisture and deformation. Сè додека е инсталиран водоотпорен одвод на подот на излезот на цевководот на дното на базенот, работниот век на кабинетот може да се продолжи.

4.Waterproof aluminum foil pad at the bottom of the cabinet to prevent moisture

Според вообичаеното искуство за бања, ќе откриеме дека сливот или тапа во бањата ќе произведе голема количина кондензирана вода при средба со топол воздух, which will flow into the bottom of the bathroom sink cabinets along with the table, предизвикувајќи кабинетот да стане мувлосан и деформиран. Ако можете на време да додадете слој од водоотпорна алуминиумска фолија или гумена подлога на дното на кабинетот, можете да го решите овој проблем, што не само што може да спречи влага, туку и да ги поправат производите за бања.

Ознаки:
ИСТРАУВАЕ СЕГА