• Јавете се за поддршка +86-13902850362

Четири совети за да се избегне деформација на LED кабинетот за огледало за бања!

Во денешно време, people pay more and more attention to the quality and style of the led bathroom mirror cabinet. На пример, the bathroom furniture cabinets should not only have a good appearance and decoration but also increase the storage function of the toilet. Сепак, има многу видови суети за бања за продажба на пазарот. По долготрајна употреба, често се јавува деформација на кабинетот. Како да се избегне оваа ситуација? Следниот Френк сподели неколку методи за да се спречи деформацијата на суетите на бањата и орманите.

Општо земено, the deformation of the bathroom cabinet is mainly due to the following three factors:

Првата е дека изборот и квалитетот на материјалите не се според стандардните; втората е дека заштитниот филм на површината на материјалите е оштетен поради испакнатост за време на транспортот; the third is that the toilet is too humid and the wood is exposed to the humid environment for a long time.

Look for preventive measures.

1.Најпрво, при изборот на кабинетот за бања, неговиот бренд е многу важен.

Постојат многу видови на кабинети за бања на пазарот, така што е лесно за нас да бидеме збунети при изборот. Општо земено, за добра марка, quality and after-sales are more guaranteed. По добивањето на кабинетот за бања, најпрво, проверете дали има знаци на удирање на површината. Ако има, најдете го трговецот да го врати навреме.

2.When installing the washbasin on the bathroom wall cabinets, спојот мора да биде запечатен со стаклен лепак. Ова е да се спречи влегувањето на водената пареа во кабинетот преку празнината, which will lead to moisture in the entire storage area, resulting in material deformation and even a peculiar smell. Во ова време, the bathroom cabinet can not only play a role in storage but also affect the mood of the whole day.

3. Со цел да се намали влијанието на влагата на кабинетот за бања, тоалетот мора да се вентилира.

Потребни се отворени прозорци и вентилатор за издувни гасови во бањата, подобро би било да можеме да ја задржиме сувата влажна поделба. Во исто време, имате подобро да го изберете кабинетот за бања со повисока нога на кабинетот, and with a 304 stainless steel footpad, задниот дел од кабинетот е подобро да не биде близу до идот, со цел ефикасно да се изолира влагата на земја и на идот.

4.Обично, исто така, обрнете внимание на одржувањето на кабинетот за бања, навремено исчистете ја водата на кабинетот.

Во животот, прскањето на водата од мијалникот и чешмата е неизбежно. Сепак, the joint between the basin and the table should be kept dry to prevent splashing water from staying on the cabinet surface for a long time, што резултира во материјална деформација на кабинетот. Во ова време, изберете богата со пена, мека вода тапа е добар начин да се заштити кабинетот за бања.

Above are the maintenance skills of the led bathroom mirror cabinet. Доколку ви требаат повеќе професионални совети и знаење во процесот на набавка на кабинети за суета за суета, please contact Франк.

Ознаки: ,
ИСТРАУВАЕ СЕГА